Interim management

Een interim-manager wordt over het algemeen gevraagd wanneer er drastische veranderingen dienen plaats te vinden. Veranderingen die niet door iemand intern gedaan kunnen worden. Of omdat er onvoldoende objectiviteit is of omdat het niet bevorderlijk is voor de interne relaties om een tijd de ‘boeman/vrouw’ te moeten zijn. Interim-management is een vorm van verandermanagement waarbij de noodzaak aanwezig is om financiële maatregelen te nemen dan wel dat er een zogenoemde cultuuromslag plaats dient te vinden.

Hoewel een Interim-manager negen van de tien keer wordt ingehuurd om de leiding te nemen bij het doorvoeren van drastische veranderingen, is er soms ook even iemand nodig voor een overgangsfase. Bijvoorbeeld als partijen uit elkaar zijn gegaan en er tijd nodig is om een nieuwe manager te vinden die de plek van de vertrekkende partij structureel kan overnemen. In de tussentijd kan een Interim-manager de continuïteit van de bedrijfsvoering waarborgen.

10 CO heeft een netwerk aan Interim-managers die ermee vertrouwd zijn om in een korte periode op een zorgvuldige manier onderscheid te maken tussen noodzakelijke veranderingen die doorgevoerd dienen te worden en met rust te laten wat goed loopt.

Afspraak maken

Afspraak maken

Opdrachtgevers

Loading images...

Over OnsMeer over ons