Constructief: Als je je de toekomst kunt inbeelden, ben je al halfweg.

Constructief: Als je je de toekomst kunt inbeelden, ben je al halfweg.

Constructief

‘Als je je de toekomst kunt inbeelden, ben je al halfweg.’

Het is belangrijk om een doel te hebben en doelen liggen altijd in de toekomst. Kijken naar het verleden betekent dat je bezig bent met iets wat je niet meer kunt veranderen, waar je geen invloed meer op hebt.

Vaak gaan mensen evalueren om te leren van wat ze hebben gedaan en focussen zich daarbij vaak op de zaken die niet goed zijn gegaan –wat is er fout gegaan, wat moeten we een volgende keer niet meer doen?- en dat is makkelijk te benoemen. Hoe anders zouden de uitkomsten zijn als je jezelf afvraagt hoe je het graag hebben wilt -wat willen we bereiken?- Dan krijg je antwoorden waar actie in zit. Zie het verschil:
- We willen niet meer dat… Het enige wat je dan kunt doen is ermee ophouden.
- We willen… Het enige wat je dan kunt doen is in actie komen om te bereiken wat je wilt.

Je leeft en werkt in het heden. Maar als je niet weet waarom je doet wat je doet, als je geen doelen hebt, is iedere richting die je kiest de juiste. Zo wordt over het algemeen niet gewerkt in bedrijven. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specifieke doel die ze willen bereiken. Dus is het belangrijk bewust te werken en is niet alles wat je doet goed, maar moet het te maken hebben met de doelen van de organisatie waarin je werkt.’

Afspraak maken

Afspraak maken

Opdrachtgevers

Loading images...

Over OnsMeer over ons